Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Directeur doet afstand van absurd salaris om medewerkers geluk te gunnen

  •  
15-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dollars3002.jpg
Dan Price ging van bijna een miljoen dollar naar 70.000 per jaar … Medewerkers krijgen voortaan ook 70.000 aan salaris … 'Marktprijs voor CEO’s is belachelijk'
Dan Price, 30, is directeur van het bedrijf Gravitiy Payments en ontving tot voor kort bijna een miljoen euro per jaar aan salaris. Nu ontvangt hij ‘slechts’ 70.000 en dat is zijn eigen besluit geweest. De jonge directeur las een een artikel in de New York Times over persoonlijk geluk waarna het idee ontstond om de kwaliteit van leven van zijn werknemers nog meer op de voorgrond te plaatsen.
Price vindt het verschil in loon tussen werknemers en CEO’s moeilijk te verdedigen. Soms verdient de CEO zelfs 300 keer het salaris van zijn werknemer.
De marktprijs voor mij als CEO is belachelijk, absurd. Er is niets in de markt dat me als kapitalist aanzet om dit te doen.
De CEO vindt dat hij goed kan leven zonder een miljoen euro per jaar. Zo houdt hij van snowboarden en betaalt hij de drankrekening als hij met vrienden uitgaat maar rijdt hij ook in een 12 jaar oude auto rond die hij in ruil verkreeg.  Price heeft behalve zijn eigen salaris ook 75 tot 80 procent van zijn 2,2 miljoen dollar aan bedrijfswinst aangewend. En dus verdient behalve de directeur nu ook de koffiejuffrouw 70.000 dollar per jaar.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.