17

Directeur Greenpeace kandidaat kamerlid voor GroenLinks

Update zondag 18:00 uur: VIDEO-presentatie van de kandidaten ... Ook voorzitter CNV jongeren Jesse Klaver hoog op de lijst

GroenLinks presenteerde vandaag zijn kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen.


Femke Halsema is beoogd lijsttrekker. Daarachter zijn de kandidaten gegroepeerd. In het eerste cluster zitten de volgende mensen:
de zittende kamerleden Tofik Dibi, Mariko Peters en Jolande Sap en de nieuwkomers Jaap Dirkmaat, Jesse Klaver en Liesbeth van Tongeren.

Liesbeth van Tongeren is momenteel directeur van Greenpeace Nederland. Hier legt ze uit wat haar motiveert om de overstap naar de Kamer te maken. Jesse Klaver (23) is momenteel voorzitter van de CNV jongeren. Hij presenteert zich in een filmpje op youtube. Jaap Dirkmaat is voorzitter van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Hij was jarenlang een graag geziene gast op tv als voorzitter van Das & Boom.

In de tweede groep zitten publiciste Natasja van den Berg -onder meer bekend van het boek Praktisch idealisme-, ad interim voorzitter van de CNV Bert van Boggelen, Bruno Braakhuis, manager Van Lanschot Bankiers en Symone de Bruin, manager bij de gemeente Apeldoorn

Opvallend is de lage plaats op de lijst van kamerlid Ineke van Gent. Zij zit in het derde cluster en moet daarmee 11 mensen voor zich dulden. In die groep zit zij samen met onder meer Oxfam Novib manager Arjan el Fassed en wethouder Rik Grashof uit Rotterdam.

Bekijk hier de hele lijst.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)