Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Directeur ziekenhuis kinderkanker verdacht van corruptie, opgepakt

  •  
05-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-07-05 om 18.48.04
Walter C., de directeur van het kinderkankerziekenhuis Prinses Máxima Centrum, in Utrecht, is maandag gearresteerd op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte. Dat meldt o.m. NRC. In zijn vorige functie, als bouwmanager van het Utrechtse St. Antonius ziekenhuis, zou hij zich voor meer dan twee ton hebben laten omkopen door een bouwbedrijf, aldus het Openbaar Ministerie. In ruil hiervoor kreeg hij etentjes, kaartjes voor voetbalwedstrijden, contant geld en gratis verbouwingen aan zijn privéwoning, ter waarde van zo’n 100.000 euro. In ruil hiervoor gunde hij de bouwer de opdrachten. De nieuwbouw kostte uiteindelijk rond de 300 miljoen euro.
Sinds 2014 is C. in dienst van het Prinses Máxima, dat een nieuw ziekenhuis laat bouwen in Utrecht, om de behandeling van kinderen met kanker in één ziekenhuis te concentreren. Goede-doelenstichtingen hebben de financiering van de bouw met tientallen miljoenen mede tot stand gebracht. Volgens het Prinses Máxima ziekenhuis is C. na een strenge selectieproces aangenomen als directeur nieuwbouw. Hoewel er geruchten waren over compliance issues bij de vorige werkgever, bleek bij navraag dat er een accountantsonderzoek is uitgevoerd. “Er was op dat moment geen aanleiding om de aanstelling te herzien”, aldus het Prinses Máxima Centrum.
Justitie heeft inmiddels beslag gelegd op de woning van C., voor een bedrag van 215.154 euro.
C. heeft zich maandag ziek gemeld bij het Prinses Máxima Centrum.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.