31

‘Directeur Maasstad Ziekenhuis moet gouden handdruk inleveren’

Directeur kreeg, ondanks problemen in het ziekenhuis, 236.000 euro mee

Voormalig directeur van het Maasstad Ziekenhuis Paul Smits moet zijn gouden handdruk terug geven. Dat vindt een merendeel van de Tweede Kamer. Smits kreeg bij zin afscheid ruim 236.000 euro mee, maar wordt wanbeleid verweten. Het ziekenhuis kreeg onlangs te maken met besmettingen van een ‘superbacterie’ waarbij ten minste 28 doden zijn gevallen. Nadat de besmetting aan het licht zijn gekomen zou Smits niet correct gehandeld hebben.

SP-Kamerlid Henk van Gerven verklaart: ‘Het heeft er toch alle schijn van dat hij gefaald heeft bij het bestrijden van de bacterie.” De Partij van de Arbeid noemt het vertrek van Smits ‘heel verstandig’. Hoewel de partij aanvankelijk geen probleem had met de vergoeding, ziet het Smits bij nader inzien toch liever het geld teruggeven.

Ook de PVV en het CDA zijn tegen de vergoeding en doen een moreel op Smits om ervan af te zien. De VVD stelt dat het niet aan de Tweede Kamer is om te beslissen over dergelijke vergoedingen.

Dinsdag werd bekend dat er ten minste negen nieuwe besmettingen met de Klebsiella-bacterie zijn. In totaal zijn er 88 gevallen.

De Volkskrant: Ophef over gouden handdruk directeur Maasstad

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (31)