36

Directeur medisch instituut weg na ‘genezingswonder’

Van Schayck wil schade aan Maastrichts instituut Caphri voorkomen ... In een video zegt hij een genezingswonder te hebben gezien ... Collega's schrokken van gelovige hoogleraar

De Maastrichtse medicus die op internet getuigde van een genezingswonder stopt als directeur van de universitaire onderzoekinstelling Caphri. Onno van Schayck raakte in februari in opspraak toen hij in een online video vertelde over een spontane ‘beenaangroei’. Volgens Trouw blijft Van Schayck nog wel aan als hoogleraar preventieve geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht.


Van Schayck zegt in het filmpje dat hij 25 jaar geleden een been heeft zien aangroeien na gebed. Hij had God ‘zien optreden’. Dit veroorzaakte nogal wat commotie onder zijn collega’s en in de media.

De media-aandacht is reden voor Van Schayck om te stoppen als directeur van onderzoeksinstituut Caphri. Dat laat hij weten in een verklaring. Hij hoopt zo te voorkomen dat het instituut schade lijdt, al zouden ‘persoonlijke overwegingen’ ook een rol spelen.

De Universiteit Maastricht liet eerder in Trouw weten dat ze geen moeite had met het feit dat Van Schayck in het filmpje werd aangekondigd als hoogleraar. “Dit valt onder zijn persoonlijke geloofsbeleving”, vertelde een woordvoerder. “Zolang die geen consequenties heeft voor zijn wetenschappelijk functioneren, hebben wij daar niet zoveel mee te maken.”

Trouw: Directeur onderzoeksinstituut stopt na ‘genezingswonder’

Geef een reactie

Laatste reacties (36)