Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Directeur-uitgever NRC gaat naar hoofdredactie

  •  
10-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NRC_nijenhuis.jpg
Gekke move voor mediabedrijf waar directie al te veel bemoeienis met redactie wordt verweten
Hans Nijenhuis treedt terug als directeur uitgever van NRC en gaat naar de hoofdredactie van NRC Handelsblad. Dat heeft hoofdredacteur Peter Vandermeersch vanmiddag aan de redactie meegedeeld.
Een vreemde move voor een concern waar het management al wordt verweten zich te veel te bemoeien met de redactie. Nijenhuis, voormalig correspondent Moskou, chef buitenland en adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, begon in april 2010 als uitgever, schrijft NRC.
De toenmalige uitgever was opgestapt en hoofdredacteur Birgit Donker was onder protest van de redactie de laan uitgestuurd.
NRC meldt verder:
De nieuwe eigenaren Egeria en Derk Sauer vroegen Nijenhuis om terug te keren naar de krant als uitgever. Zijn voornaamste taak was het opzetten van een zelfstandig mediabedrijf, en het loskoppelen van het bedrijf van de voormalige eigenaar De Persgroep. Hij beschouwt deze taak nu als volbracht. Nijenhuis legt zijn uitgeeftaken pas neer als er een geschikte opvolger is gevonden.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.