Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Directie Ajax jarenlang bedreigd door harde kern

  •  
01-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Ajax300
'Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax. Dan krijg je het op je bordje'
Medewerkers en directieleden van de Amsterdamse voetbalclub worden al jaren lang bedreigd, schrijft de Volkskrant donderdag. De krant deed onderzoek en sprak met negen oud-bestuursleden, vier ex-medewerkers en drie mensen die nog steeds actief zijn bij Ajax.
Een toenmalig medewerker van de club spreekt klare taal over de bedreiging van Sturkenboom:
Je moet gewoon geen spelletjes spelen bij Ajax.’Dan krijg je het op je bordje. Dat is precies wat er bij Sturkenboom gebeurde. Hij hoorde niet op die positie. Dat werd hem in zijn tuin vriendelijk duidelijk gemaakt.
Ajax zegt in een schriftelijke reactie zich niet in het beeld te herkennen. Op dit moment wordt er niemand van de directie bedreigd en van bedreigingen uit het verleden zijn zij niet op de hoogte. De dialoog staat bij de directie voorop:
Wij voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen.
Een deel van de harde kern wordt vertegenwoordigd door de Ajax Supporters Delegatie (ASD), maar een woordvoerder van ASD herkent de bedreigingen niet:
Ik herken dat totaal niet. Verder hebben wij als supporters besloten de komende tijd niet inhoudelijk te reageren. Alles wat we nu zeggen wordt toch verkeerd uitgelegd.
Toch zeggen de (oud)-medewerkers en oud-directieleden dat er niet alleen sprake is van intimidaties en bedreigingen, maar dat die zelfs structureel zijn. Dat ze anoniem willen blijven zegt ook al iets, dit doen uit angst voor represailles.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.