209

Discriminatie, politiegeweld en meer: dit is wat de PVV écht wil

Wie wil weten wat de PVV nou werkelijk wil met het land, kan natuurlijk het A4’tje van Geert Wilders lezen. Of je kan eens in de moties duiken die de PVV de afgelopen jaren indiende in de Kamer, om zo te zien waar de partij van Geert Wilders zich werkelijk op richt. Politiek verslaggever Roel Geeraedts van RTL Nieuws deed dat. Hij spitte de ingediende moties sinds 2010 door en legde op basis daarvan het werkelijke partijprogramma bloot.

Immigratie
Zoals bekend hebben Wilders en zijn achterban weinig op met immigratie. Niets, eigenlijk. En al helemaal niet wanneer de immigrant in kwestie uit een islamitisch land komt. De-islamiseren is het toverwoord binnen de PVV, er zijn weinig termen die vaker worden rondgestrooid dan die. Om dat voor elkaar te krijgen wil de PVV dat voortaan op iedere school de Nederlandse vlag wappert, dat het dragen van hoofddoeken op scholen verboden wordt en dat er in de lessen aandacht besteed wordt aan ‘de gevaren van de islam’. En dan is er natuurlijk nog de vurige wens om Zwarte Piet in de wet te verankeren, iets wat afgelopen week jammerlijk mislukte in de Kamer. En oh ja, alle moskeeën moeten dicht en het islamitisch onderwijs moet direct worden afgeschaft.

Justitie
Op het gebied van justitie wil de PVV duizend extra agenten. Niet voor alledaags politiewerk, maar expliciet om ‘straatterreur’ aan te pakken. Iets dat volgens de PVV overigens alleen door Marokkaanse jongeren wordt gepleegd en die moeten, niet verrassend, van Wilders dan ook hard aangepakt worden. Die duizend extra agenten moeten namelijk ‘robuust’ zijn om daders ‘fysiek’ aan te pakken. Eenmaal aangehouden moeten daders met een dubbele nationaliteit worden gedenaturaliseerd en samen met hun ouders het land uit worden gezet. Aan burgerrechten heeft de PVV nauwelijks een boodschap.

Verder wil de PVV dat ‘softe’ taakstraffen worden afgeschaft. Wat Wilders betreft worden er alleen nog gevangenisstraffen uitgedeeld. En wetsovertreders moeten aan de schandpaal genageld worden: foto’s van criminelen moeten voortaan worden gepubliceerd.

Zorg
De eigen bijdragen in de zorg moet worden afgeschaft en de zorgsector moet er 12.000 medewerkers bij krijgen. Om dat te bekostigen wil de PVV de ontwikkelingshulp de nek omdraaien en mag er geen cent meer worden uitgegeven aan asielopvang. Asielzoekers die al in het land zijn, hebben in de plannen van de PVV amper nog recht op gezondheidszorg. Tenzij het om spoedeisende medisch noodzakelijke zorg gaat, komen ze nergens meer voor in aanmerking. Eerder was al gebleken dat zorg-woordvoerder Fleur Agema graag terug wil naar een zorgsysteem uit de jaren vijftig en zestig, aangezien het volgens haar destijds allemaal zo goed geregeld was. Onzin, uiteraard. Fleur Agema belazert de kiezer.

Buitenland
Maar Wilders kijkt niet alleen naar het buitenland, hij heeft ook zo zijn ideeën over hoe Nederland met de rest van de wereld om moet gaan. Nederland moet uit zowel de EU als de Verenigde Naties. Wilders wil wel in de NAVO blijven, maar daar moet Turkije dan wel uit worden gezet. En, geheel in lijn met zijn idool Donald Trump, wil Wilders dat de Europese sancties tegen Rusland worden opgeheven.

Ten aanzien van Israël is Wilders ook stellig, maar dat mag nauwelijks nog een verrassing heten. Niet alleen wil de PVV dat door Israël illegaal gestichte nederzettingen worden erkend, Nederland moet Israël zelfs aanmoedigen nog méér nederzettingen te bouwen. En, wederom in lijn met idool Donald Trump, wil Wilders de Nederlandse ambassade verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Hulporganisaties als Oxfam Novib, Cordaid en ICCO moeten hun subsidie kwijtraken. Die organisaties bedrijven volgens Wilders slechts ‘anti-Israëlische propaganda’.

Lees hier de uitgebreide analyse van de PVV-moties bij RTL Nieuws

Geef een reactie

Laatste reacties (209)