Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Disney zet racistische tekenfilms achter kinderslot

  •  
28-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2091 keer bekeken
  •  
disney-plus
Disneyfilms met racistische inhoud zit op streamingdienst Disney+ voortaan achter een kinderslot. Het gaat daarbij onder andere om Peter Pan, De Aristokatten, Lady en de Vagebond, Dumbo en Jungle Boek.
In oktober vorig jaar erkende Disney al dat een aantal van hun oudere films boordevol racistische karikaturen zit. Om die reden besloot de mediagigant toen al om voortaan een waarschuwing bij die films te plaatsen. Daarin staat onder meer : ‘Dit programma bevat negatieve weergaven en/of slechte behandeling van mensen of culturen. Deze stereotyperingen waren toen fout en zijn nu fout. Anders dan de inhoud te verwijderen willen we de schadelijke gevolgen ervan erkennen, ervan leren en een gesprek losmaken.’
Gamesite Polygon ontdekte dat Disney inmiddels meer gedaan heeft dan slechts waarschuwen. Wie de films wil kijken, zal dat vanaf een volwassenen account moeten doen, binnen de kinderprofielen worden ze niet meer aangeboden.

Meer over:

disney, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.