Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Districtschef Dijksman uit functie ontheven

  •  
25-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Dijksman_300_jpg_01.jpg
Burgemeester legt Gerda Dijksman voorwaardelijke strafontslag op
De in opspraak geraakte tweet van districtchef Gerda Dijksman heeft haar uiteindelijk haar baan gekost. Door de korpsbeheerder van de Drentse politie en de burgemeester van Assen Sicko Heldoorn is ze uit haar functie ontheven.
Dijksman was eerder geschorst vanwege het twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Over twee doden in een woning in Meppel twitterde ze: ‘Het gaat vast om huiselijk geweld’. Later bleek dat het om een koolmonoxidevergiftiging ging. De slachtoffers waren 19 en 23 jaar oud.
Het was niet de eerste keer dat Dijksman zich liet gaan op twitter. Ook noemde ze de PVV fascistisch. In eerste instantie was Dijksman geschorst , maar nu is ze ook uit haar functie als districtschef ontheven. Ze wordt echter niet direct ontslagen. De burgemeester heeft haar een voorwaardelijke strafontslag aangezegd met een proeftijd van twee jaar. Als ze binnen die tijd in de fout gaat, volgt alsnog haar ontslag. Volkskrant: Twitterende politiechef uit functie ontheven

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.