75

Dit is het verschil tussen Noord en Zuid

Video toont echtheid schokkend beeld ... Epische foto van relaxte golfers en wanhopige migranten gaat viraal

Een foto van migranten die over een hek proberen te klimmen van de kleine Spaanse enclave Melila in het noorden van Marokko, roept verbijsterde reacties op. Zelden werd het contrast tussen arm en rijk en de migratiestroom zo duidelijk in beeld gebracht. Terwijl agenten van de Spaanse politie de migranten trachten tegen te houden, spelen de golfers gewoon door.


Velen dachten dat de foto geshopt was. De maker heeft daarom een video online gezet waarop te zien is dat de situatie zich echt voordoet. De fotograaf is José Palazon, een Spaanse docent die zich met zijn organisatie Prodein al jaren inzet voor straatkinderen. Hij nam de foto woensdag toen zo’n 200 migranten trachtten de enclave binnen te komen. Ze hopen zo, eenmaal op Spaans grondgebied, het Europese continent te bereiken. Velen van hen worden opgepakt en in de woestijn gedumpt. Degenen die er in slagen Melila daadwerkelijk binnen te komen, wacht een bureaucratische hel die er op neerkomt dat ze op straat moeten blijven leven.

Palazon wijst er op dat ook migranten die er in slagen het Spaanse grondgebied te bereiken teruggestuurd worden, ook al is dat in strijd met de wet. Het hek is opgericht met geld van de EU. De golfbaan is een omstreden project, aangelegd met twee miljoen euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

De golfclub op de voorgrond is de Club Campo de Golf de Melilla. De spelers gaan onverstoorbaar door met het balletje slaan want “dit gebeurt zo vaak.” Op de video hieronder beelden van vorige week. 

Geef een reactie

Laatste reacties (75)