Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dit is misschien wel de beste lokale politieke campagne ooit

  •  
14-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sintanthonisNU.png
Video: Brabantse partij Sint Anthonis Nu maakt hilarische Youtube 'hit' voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen
Alle Nederlandse gemeentes hebben vorige week bekendgemaakt welke partijen mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. En daarmee zijn de lokale campagnes in alle hevigheid losgebarsten.
Lokale afdelingen van partijen doen er alles aan om de aandacht te krijgen; met karaoke, apen en lipdubs. Soms slaan ze daarbij de plank flink mis, meldde onlangs nog de NOS in een overzicht hilarische lokale campagnes. Die campagnes zijn voor de landelijke partijen in Den Haag misschien niet leuk, maar voor de kijkers een waar feest.
De politieke partij ‘Sint Anthonis Nu ‘ hoeft zich geen zorgen te maken om wat de landelijke partij van haar campagne vindt, want die is er niet. En dat is misschien maar goed ook. Sint Anthonis is een lokale partij in Sint Anthonis in de provincie Noord-Brabant. De partij doet ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en gebruikt daarbij de heldere leus: ‘Stem nu voor later’. Om die leus kracht bij te zetten heeft de partij een lied geschreven, gezongen en op Youtube geplaatst. Op de melodie van het nummer van Frans Duijts – ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ – staan de leden daarbij gezellig heen en weer te wiegen en zwaaien ze met de handen mee, schrijft NRC vrijdag. Een kort fragment uit de songtekst:
‘Dus stem nu maar voor later is onze leus, op Sint Anthonis nu, jouw beste keus. Geen woorden nog alleen maar in de Raad de allergrootste kracht is onze daad.’
Het is de moeite van het kijken waard. Ga er even goed voor zitten en geniet, zo mooi tref je ze maar zelden. En uiteindelijk is het zo slecht nog niet, het blijft zelfs beter hangen dan de vaak zo saaie pleidooien van een heleboel andere politici.
Lees ook: ‘ Bezin(gt) eer gij begint

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.