27

Dit is nu het grootste gevaar op seksueel gebied

Britse onderzoekers waarschuwen voor chem sex: giftige combinatie seks en drugs

Britse onderzoekers van de British Medical Journal hebben onderzoek gedaan naar de effecten van het combineren van seks met drugs. Het schijnt een steeds populairder trend te zijn die volgens hen momenteel het grootste gevaar op seksueel gebied is. Dat meldt HP de Tijd vrijdag.


Het onderzoek is gedaan onder 1142 respondenten. Eenvijfde daarvan geeft aan een chem sex ervaring in de afgelopen vier jaar gehad te hebben. Daarnaast is gebleken dat vooral homo’s, lesbiennes, transgenders een cocktail van drugs met seks zouden combineren. Dat zou ervoor zorgen dat je voor meerdere dagen met verschillende partners geslachtsgemeenschap kunt hebben.

De drugs die vaak gebruikt worden zijn ghb, methamphetamine en  crystal meth. Sommigen daarvan kunnen voor een gevoel van onoverwinnelijkheid en hyperactiviteit zorgen waardoor deelnemers slecht eten, slapen en onveilig vrijen.

Het is niet duidelijk wat de precieze cijfers in Nederland zijn rondom chem sex. Wel meldt HP De Tijd dat er een rapport gemaakt is door drugsonderzoekscentrum Mainline in samenwerking met SOA Nederland aan de hand van een literatuurstudie en 27 interviews. Daarin wordt gesteld dat er ook in Nederland verslavingsbeleid gemaakt zou moeten worden voor het nieuw ontwikkelend fenomeen. 

In bovenstaande video zie je een fragment uit de documentaire van Vice over de wereld van chem sex die op 4 december uitkomt. 

Geef een reactie

Laatste reacties (27)