Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Diversiteit bij lintjesregen nog altijd ver te zoeken

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tim_de_Zeeuw_Lintje_Foto_SRON_-_groot
De jaarlijkse lintjesregen, op de dag voor Koningsdag, was ook dit jaar weer een vooral mannelijke aangelegenheid. Hoeveel van de bijna 3.000 lintjes zijn opgespeld bij vrouwen en Nederlanders met een migratieachtergrond wordt niet bijgehouden door de Kanselarij van de Nederlandse Orden, die gaat over het uitreiken van de onderscheidingen. Zeker is dat 65 procent van de gedecoreerden man was. Nederlanders die zich al decennialang inzetten voor de lokale sportclub, natuurbehoud of belangrijk is in een buurt komen in aanmerking voor het lidmaatschap in de orde van Oranje-Nassau.
Een woordvoerder van de Kanselarij zegt tegen de Volkskrant dat het dit jaar iets beter is gegaan. Nederlanders met een migratieachtergrond kregen volgens de woordvoerder iets meer lintjes. Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, riep op meer mensen uit minderheidsgroepen voor te dragen. ‘Kijk om u heen en meld ze aan.’
Cc-foto: SRON
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.