Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DNB doet aangifte tegen RTL Nieuws

  •  
17-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DSB_04.jpg
'Onthulling van vertrouwelijke DSB-brief is een misdrijf'
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie naar aanleiding van de onthulling door RTL Nieuws van vertrouwelijke DNB-documenten. Volgens DNB is sprake van een ‘misdrijf’, nu een explosief juridisch advies over het DSB-debacle op straat ligt.
Dat blijkt uit een brief van van advocatenkantoor Nauta Dutilh namens DNB aan RTL Nieuws. Het programma citeert zelf uit de sommatie:
“Het is aannemelijk dat verspreiding van het advies haar oorzaak vindt in een misdrijf. DNB zal vandaag aangifte doen van een mogelijke overtreding van toepasselijke geheimhoudingsverplichtingen.
DNB eist dat RTL Nieuws het betreffende document van haar site verwijdert, maar RTL Nieuws zal niet aan dat verzoek voldoen, zegt hoofdredacteur Harm Taselaar:
“Wij hebben intern zorgvuldig getoetst hoe het maatschappelijk belang zich verhoudt tot de belangen van DNB en zijn advocaten. Omdat het hier gaat om een bank die ten onder ging, met veel gedupeerden, en ernstige vragen over de kwaliteit van het toezicht door DNB, zagen wij zwaarwegende redenen om tot publicatie over te gaan. Gezien de paniekerige reactie van DNB was het ook een schot in de roos. Want dat juridisch advies geeft een wel heel onthullend kijkje in de keuken van DNB.
Meer bij RTL Nieuws.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.