Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DNB niet volledig akkoord met commissie-De Wit

  •  
28-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-FransWeekers_300.jpg
Eerder eiste Kamerlid Frans Weekers (VVD), nu staatssecretaris van Financiën dat DNB alle conclusies van de commissie moet overnemen
De Nederlandse Bank verwerpt twee belangrijke conclusies van de commissie-De Wit die de oorzaken van de kredietcrisis onderzoekt. Het gaat om de beoordeling van het optreden van DNB bij de overnamen van ABN Amro en de ondergang van de IJslandse inernetspaarbank Icesave.
NRC meldt dat het opmerkelijk is dat DNB nu de hakken in het zand zet. VVD Kamerlid Frans Weekers eiste in juli dat DNB alle aanbevelingen van de commissie zou overnemen. DNB wil tot nu toe niet reageren en wacht het Kamerdebat af.
De commissie oordeelt dat DNB als toezichthouder meer eisen had mogen stellen aan Icesave en het moederbedrijf Landsbanki. Bij de zaak omtrent ABN Amro verwijt de commissie DNB onvoldoende te hebben gekeken of de markt stabiel genoeg was voor ABN Amro om overgenomen te worden door het bankenconsortium Santander, RBS en Fortis.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.