Laatste update 09:18
34

Dochter van woordvoerder Poetin loopt stage in Europees Parlement

De dochter van Dmitry Peskov, woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, doet een stage in het Europees Parlement. Ze zou ongehinderd toegang hebben tot EU-documenten, meldt RFERL. De 21-jarige Yelizaveta Peskova is in de leer bij Aymeric Chauprade, die namens het Franse extreemrechtse Front National in 2014 in het Europees Parlement terecht kwam. Hij nam echter afscheid van die partij. Chauprade zit momenteel in de fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie, die tegen de Europese Unie is.

Op zijn website staat Peskova vermeld als stagiaire. Chauprade bevestigt dat ze ‘deel uit maakt van het team.’ Criticasters vragen zich af waarom iemand die zo dicht tegen de Russische macht aan zit, zo dicht bij de Europese macht zou moeten komen. Dat ze bij een eurosceptische politicus werkt helpt ook niet bepaald mee. Chauprade ziet het probleem niet. “Mevrouw Peskova is de dochter van een belangrijk persoon binnen de Russische Federatie, maar als student heeft ze niet minder rechten dan andere jonge mensen die een stage willen doen als onderdeel van haar studie,” schrijft hij in een e-mail aan RFERL.

Chauprade werkt binnen verschillende commissies aan zaken die aan Rusland gerelateerd zijn. Zo was hij internationaal waarnemer bij het referendum over de Krim in maar 2014. Daarnaast is hij lid van de EU-Commissie Buitenlandse Zaken, dat zich naast buitenlands beleid bezig houdt met defensie en veiligheid.

Cc-foto: Hann Lans

Geef een reactie

Laatste reacties (34)