Laatste update 12 december 2018, 08:03
31

Doden en gewonden bij schietpartij kerstmarkt Straatsburg

Dit bericht wordt aangevuld.

Update woensdag 12-12 08:00

De verdachte is nog steeds voortvluchtig, zou volgens Franse media een taxi gekaapt hebben. Er zijn tot nu toe drie dodelijke slachtoffers.

Update 22.57:
De verdachte van de schietpartij in Straatsburg zou door veiligheidsdiensten zijn aangemerkt als potentieel gevaarlijk met de zogenaamde fiche “S”-registratie. De politie zou vanmorgen huiszoeking bij hem hebben gedaan waarbij hij zelf niet thuis bleek maar er wel handgranaten werden aangetroffen. De 29-jarige Straatsburger zou zich in een huis verschanst hebben en omsingeld zijn door politie, aldus het Franse persbureau Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA) de Colmar. Volgens de Franse zender BFMR zou het dodental inmiddels zijn opgelopen tot vier fatale slachtoffers.

Update 21.58 uur:
Bij het schietincident zouden twee dodelijke slachtoffers en 11 gewonden zijn gevallen, onder wie twee zwaargewonden. Dat meldt de Franse politie zojuist. Volgens Reuters zou de verdachte schutter zijn geïdentificeerd en is de politie met man en macht naar hem op zoek. Bij de aanval zou een automatisch wapen en een mes zijn gebruikt. De verdachte is bij de politie bekend vanwege criminele vergrijpen. De politie onderzoekt of er sprake is van een terreurmotief.

Eerder:
In het centrum van Straatsburg zijn vanavond schoten gelost. Persbureau Reuters citeert de lokale brandweer die meldt dat daarbij iemand om het leven zou zijn gekomen en negen gewonden zouden zijn gevallen. Het incident zou op de kerstmarkt nabij Place Kléber hebben plaatsgevonden. De politie heeft het gebied afgesloten. Volgens de regionale autoriteiten is het incident nog aan de gang.

De schutter (of schutters) zouden nog voortvluchtig zijn, melden Franse media.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)