Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dodelijk: CDA-prominent Wijffels laat Buma vallen

  •  
11-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Buma_DWDD.jpg
Frénk van der Linden overvalt CDA-leider bij DWDD met pijnlijke uitspraak
Journalist Frénk van der Linden kwam dinsdagavond met een primeur in De Wereld Draait Door. CDA-prominent Herman Wijffels zou niet anders lijsttrekker Van Haersma Buma staan. Sterker nog, hij noemde hem in het telefoongesprek met Van der Linden een ‘angstige man zonder ideeën’.
Wijffels presenteert vrijdag zijn boek ‘formeren is vooruitzien’ waarin hij een duurzaam plan presenteert om de crisis te boven te komen. Dat is ander verhaal dan het partijprogramma van het CDA.
In DWDD zegt Buma dat er altijd kritiek is, ook binnen zijn partij, maar dat hij het niet helemaal eens is met de visie van Wijffels. “Het gaat niet alleen om cijfers en de korte termijn. Uit de crisis komen is meer dan alleen cijfers.” 
Volgens Frénk van der Linden verbaasde het Wijffels dat Buma de afgelopen tijd niet één keer een kop koffie met hem heeft gedronken. “Samsom gaat naar Kok en naar Bos, waarom gaat u niet naar Wijffels”, vraagt de journalist aan Buma. De CDA-lijsttrekker ontkent dat hij het contact met Wijffels ontloopt. 
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.