Laatste update 10:36
64

Dodelijk ongeval bij wegblokkade van migranten in Calais

Vannacht is er bij een wegblokkade op de snelweg in Calais een man op het leven gekomen. Volgens de Franse autoriteiten kwam een chauffeur van een busje met Poolse nummerplaat om het leven toen hij op drie vrachtwagens botste die moesten stoppen omdat er boomstammen op de weg waren gelegd. Het busje vloog vervolgens in brand. Dit gebeurde rond 03.45 uur vannacht.

De wegblokkade zou zijn neergelegd door migranten die de oversteek naar Groot-Brittannië willen maken. Na het ongeluk werden negen Eritrese migranten gearresteerd die zaten verstopt in een van de vrachtwagens. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het plaatsen van de blokkade bestaande uit boomstammen. De migranten worden beschuldigd van ‘doodslag, het belemmeren van het verkeer en het in gevaar brengen van het leven van anderen’, aldus France Blue.

Migranten die proberen mee te liften naar Groot-Brittannië vormen al langer een groot probleem rond Calais. Na de ontmanteling van het vluchtelingenkamp in Calais werden er minder vaak wegblokkades geplaatst. Maar sinds het einde van vorige maand blokkeren migranten weer steeds vaker wegen om zo vrachtwagens tot langzamer rijden of stoppen te dwingen zodat ze aan boord kunnen klimmen. Het is de eerste keer dat er iemand overlijdt als het gevolg van barricades opgeworpen door migranten

Bron: France Blue

Geef een reactie

Laatste reacties (64)