Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Doden en gewonden na aanslag met pijl en boog in Noorwegen

  •  
13-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Police action in Kongsberg

© epa09522322 Police is investigating a site of an attack in Kongsberg, Norway, 13 October 2021. According to Kongsberg Police chief Oyvind Aas, several people were injured and some killed in a

Update, donderdag: De 37-jarige Deen die is opgepakt op verdenking van de aanslag met pijl en boog, was bij de autoriteiten in beeld wegens radicalisering. De man had zich bekeerd tot de islam, dit zou blijken uit een video waarin hij dit bespreekt. Sky News meldt dat het gaat om Espen Andersen Bråthen, een 37-jarige Deen die in Noorwegen woont. Hij zou inmiddels bekend hebben. Justitie beschouwt de aanval als een terreuraanslag. Bråthen is een veelpleger met meerdere veroordelingen achter zijn naam, waaronder voor inbraak. Vorig jaar was er een straatverbod tegen hem uitgevaardigd, omdat hij twee familieleden had bedreigd. 
Bij de aanslag woensdagavond werden vijf mensen vermoord.
Eerder: In de Noorse plaats Kongsberg zijn meerdere mensen gedood nadat ze werden aangevallen door iemand met een pijl en boog. De schutter kon worden aangehouden. Over het motief of de identiteit van de dader is nog niets bekend. De politie houdt rekening met een terreuraanslag.
Vooralsnog is niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn. De politie spreekt slechts van meerdere doden en gewonden. De dader zou tussen 6 uur en half 7 woensdagavond in een supermarkt op mensen zijn gaan schieten. Daarna ging hij het centrum van het stadje in.
Kongsberg heeft ongeveer 28.000 inwoners. Het ligt een kleine honderd kilometer verwijderd van hoofdstad Oslo. Volgens de politie is er geen reden om aan te nemen dat er meer dan één dader is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.