Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Doe dit ons land niet aan!'

  •  
01-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
reybrouck300.jpg

Update 14:59 uur (video) Hirsch Ballin doet noodoproep tijdens CDA-congres … In Nieuwsuur: Zorgen over samenwerking met PVV door akkoorden 'versterkt en verdiept', aldus de minister. Ook oud-premier Van Agt en oud-minister Veerman zullen tegen stemmen

Minister Hirsch Ballin zal zaterdag op het CDA-congres tegen het concept-regeerakkoord en gedoogakkoord stemmen. Zijn zorgen over samenwerking met de PVV zijn door de akkoorden niet weggenomen. Integendeel, zegt de CDA-prominent, deze zijn juist versterkt en verdiept.
Van veel maatregelen in het akkoord vindt de minister niet dat ze haalbaar of uitvoerbaar zijn, zo meldt de NOS vrijdag. Hirsch Ballin (Justitie, Binnenlandse Zaken) ziet weliswaar ook goede dingen in het regeerakkoord, maar constateert dat deze door Wilders dan weer in een geheel eigen context worden geplaatst.
Hirsch Ballin uitte al eerder zorgen over de op handen zijnde coalitie van CDA en VVD gedoogd door Geert Wilders. Hij zal deze zorgen op congres van zijn partij opnieuw uitspreken.
Vrijdag hebben ook oud-premier Dries van Agt en oud-minster Cees Veerman laten weten tegen het akkoord te zullen stemmen. “Regeren met de PVV, zelfs in een gedoogconstructie, is verwerpelijk want het besmeurt en verminkt het CDA”, aldus Van Agt.
Vrijdagavond hebben bijna alle provinciale CDA-afdelingen aangegeven waarschijnlijk met de akkoorden in te stemmen, meldt de NOS. In Limburg bleken maar drie leden tegen, 196 waren voor, schrijft de Volkskrant. CDA Friesland is de enige die nog niets heeft laten weten. De aanmeldingen voor het CDA congres loopt inmiddels tegen de 5000.
Foto-cc: Justitie.nl

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.