47

Doe jij mee met Earth Hour?

Carice van Houten en André Kuipers doen op 31 maart het licht uit. Jij ook?

Van bijna alles op aarde kennen we de houdbaarheidsdatum, maar van onze planeet zelf is die onbekend. Wel weten we dat onze manier van leven een aanslag is op onze aarde. Broeikasgassen, de uitstoot van CO2 en het kappen van bomen brengt het leven op onze planeet uit balans. De slijtageslag is niet te remmen, maar de snelheid daarvan wel. Zaterdag 31 maart geven honderden miljoenen mensen op de wereld het signaal dat we moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen om het verval van de aarde tegen te gaan. Doe jij mee?


Ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds, actrice Carice van Houten en astronaut André Kuipers zullen zaterdag van 20.30 tot 21.30 het licht uit doen. Voor Kuipers is de dag helemaal speciaal. Vanuit ruimtestation ISS kan het de ‘knipogen’ van de mensen op aarde aanschouwen. Het was zijn eerste ruimtereis die hem deed beseffen dat hij zich meer voor de aarde wilde inzetten.

Het kappen van bomen en de gevolgen daarvan zijn erg goed te zien vanuit de ruimte. Na terugkomst benaderde ik daarom het Wereld Natuur Fonds om mijn hulp aan te bieden en werd ambassadeur.

Het is dit jaar voor de vierde keer dat Earth Hour wordt georganiseerd. In 2006 begon het evenement in Sydney, Australië. In 2011 deden 135 landen mee met honderden miljoenen mensen.

Kijk voor meer informatie over Earth Hour op de website van het Wereld Natuur Fonds of op de algemene website.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (47)