50

Doekle Terpstra: CDA, kom bij zinnen!

CDA-prominent hoopt dat partij op congres zal afzien van samenwerking met de PVV, die er 'perverse opvattingen' op na houdt

CDA-prominent Doekle Terpstra hoopt dat zijn partijgenoten “bij zinnen komen” en het voorgenomen minderheidskabinet met VVD met gedoogsteun van de PVV op het aanstaande partijcongres zullen afwijzen. Anders zal de CDA’er zijn partijlidmaatschap opzeggen. Terpstra zei dit maandag in het programma Dit is de Dag op Radio 1.

Terpstra, oud-voorzitter van vakbond CNV, nu voorzitter van de HBO-Raad, liet zich eerder al kritisch uit over een mogelijke samenwerking van het CDA met de PVV.

“We moeten goed nadenken of we het gedachtegoed dat we zo zorgvuldig hebben opgebouwd, niet verkwanselen en in de etalage zetten”, aldus Terpstra in Dit is de Dag. Hij vindt dat de PVV er “persverse opvattingen” op na houdt.

Volgens Terpstra is de formatie dan ook nog geen gelopen race. “Ik moet nog zien dat er überhaupt sprake zal zijn van een akkoord.”

Terpstra zei eerder al zijn CDA-lidmaatschap op te zeggen als de partij met de PVV gaat samenwerken. Hij bevestigde dat maandag nog eens.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)