Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Doelwit extreemrechtse moskee-aanslag was eigenlijk Jeremy Corbyn

  •  
30-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN MUSIC GLASTONBURY

© 2017-06-24 16:16:18 epa06047760 Britain's Labour Party leader Jeremy Corbyn speaks on stage at the Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts 2017 at Worthy Farm, near Pilton, Somer

De man die juni vorig jaar met een bestelbus op een groep moslims inreed toen zij na afloop van een ramadangebed de moskee verlieten, was eigenlijk van plan om de linkse leider Jeremy Corbyn om te brengen. Dat vertelde de 48-jarige terreurverdachte Darren Osborne op de rechtszitting. Osborne zei dat het nog beter was geweest als de Labour-burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zou zijn doodgereden.
Bij de aanslag kwam één persoon om het leven en raakten zeker tien mensen gewond. De geplande aanslag op Corbyn ging niet door omdat de straten waren afgezet en Corbyn niet aanwezig bleek, waarna een moskee in Finsbury Park het doelwit werd. Na zijn overmeestering zei Osborne: ‘Ik heb mijn werk gedaan’. Ook zou hij hebben geroepen dat hij zo veel mogelijk moslims had willen doden.
Het is bepaald niet de enige recente strafzaak tegen rechtsextremistische terreurverdachten in het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd Labour-politica Jo Cox door een extreemrechtse terrorist vermoord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.