Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café: Dokter bellen? Eerst tot drie tellen

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
joopcafe
Het is druk in de zorg. Afgelopen week werd bekend dat de wachtlijsten in de zorg op veel plekken de normen overschrijden, maar ook bij huisartsenposten en bij de spoedeisende hulp is het druk. Onder meer door een tekort aan verpleegkundigen, zegt eerste hulparts Michiel Gorzeman die onlangs in NRC Handelsblad aan de bel trok.
In de regio Amsterdam is deze week een campagne gestart: “Dokter bellen, eerst tot 3 tellen.” Doel van de campagne is de druk op huisartsenposten wat te ontnemen. In de podcast Joop-café spreekt redacteur Bianca Palm met eerste hulparts Michiel Gorzeman en met huisarts en voormalig PvdA-Kamerlid Marith Volp in Podium Mozaïek in Amsterdam.
Luister hier de hele uitzending terug: http://podcast.npo.nl/file/joopcafe/158.mp3
Of abonneer je hier op de Joop Café podcast , zodat je nooit meer een uitzending mist!
Fragmenten uit de postcast werden ook in de nacht van vrijdag 7  juli op zaterdag 8 juli tussen 02.00 en 04.00 uitgezonden op NPORadio1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.

Meer over:

politiek, nieuws, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.