Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Dokter, mag ik dood?'

  •  
10-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
euthanasie300.jpg
[Video] Zembla: Euthanasie-drankje nu makkelijker beschikbaar
Volgens Ton Vink, consulent bij Stichting ‘De Einder’, kunnen mensen met een doodswens tegenwoordig een drankje bestellen van hetzelfde recept als het drankje dat artsen geven aan hun patiënt bij euthanasie. ‘Dat betekent dat de kans op overlijden dan even groot is als bij een formele euthanasie’, zegt hij in de ZEMBLA-aflevering ‘Dokter, mag ik dood?’, vrijdag 10 februari om 21.20 uur te zien bij de VARA op Nederland 2.
Bekijk de video in andere formaten. Deze ontwikkeling kan gezien worden als een doorbraak in de wereld van de ‘zelfeuthanasie’. Vink wil overigens niet op de televisie zeggen hoe mensen aan dit middel kunnen komen. Hij geeft deze informatie alleen aan mensen die bij hem op consult komen. Volgens diverse bronnen kan het via internet bij een Mexicaanse fabriek voor diergeneesmiddelen besteld worden.
De zogeheten België-route, die deze week door de NVVE naar buiten kwam, wordt in de wereld van de ‘zelfeuthanasie’ eigenlijk gezien als een oud concept. Bij Belgische apotheken kan vrij eenvoudig aan nivaquinepillen gekomen worden. Mensen die zich van het leven willen beroven, mengen deze nivaquine met slaappillen. Door de grote hoeveelheid pillen die de persoon in kwestie moet slikken, wordt het als een onprettige manier ervaren. Zo is te zien in ZEMBLA, met het verhaal van de 86-jarige mevrouw Van der Kolk die na een vergeefs beroep op artsen zelf een einde aan haar leven maakte.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.