Laatste update 19:36
86

Dolf Jansen reageert op Twitterstorm na oproep klimaatactie

Presentator en cabaretier Dolf Jansen wordt bestookt met boze reacties, nadat hij als Druktemaker bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 kritiek uitte op ontkennende politici en luisteraars opriep zelf stappen te nemen tegen de klimaatcrisis. In een reeks voorbeelden noemde de vegetariër ook de optie om niet meer te vliegen. “Boek geen vliegreis of cruise, wat de STER-blokken u ook toeschreeuwen, consumeer geen of zo min mogelijk vlees en zuivel, kijk samen met buren of collega’s naar energietransitie die op elk niveau mogelijk is”, zei Dolf in zijn column.

In hun wiek geschoten Twitteraars ‘ontdekten’ dat de cabaretier zelf ook wel eens in een vliegtuig stapt en brandmerkten zijn oproep daarom als ‘hypocriet’.
Die verontwaardiging werd vervolgens opgepikt door De Telegraaf en aanverwante media.

Op zijn eigen site gaat Dolf Jansen toe uitgebreid in op de tegenreactie. Hij vindt het volslagen onzin dat je als vliegtuigpassagier geen mening mag hebben over de klimaatcrisis. Dat zou volgens hem betekenen dat niemand daar nog iets over mag zeggen of vinden, omdat elke Nederlander een grote CO2-voetafdruk heeft.

“Ik wil niet trending zijn op Twitter, ik zou graag willen dat ideeën, oplossingen en echte inhoudelijke gesprekken over wat het grootste probleem van de mensheid in de 21ste eeuw is. En zal dus doorschrijven, -spreken en –luisteren ook zeker.”

Er zijn ook veel Twitteraars die hem steunen. De boodschap draait er voornamelijk om dat we allemaal wat meer aan het klimaat zouden moeten denken. Ze zeggen dat hij zich niets moet aantrekken van alle kritiek en zich vooral moet blijven uitspreken over klimaatverandering.

De gehele reactie van Dolf Jansen lees je hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (86)