Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dolfijntje strandt en overlijdt na gesol door badgasten die selfies maken

  •  
16-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20799540_1486022161447015_262069487026407990_n
In de Zuid-Spaanse badstad Mojácar is een dolfijnbaby die in ondiep water belandde, overleden nadat badgasten er mee gingen sollen. De dierenbeschermingsorganisatie Equinac stelt het gedrag van de strandgangers aan de kaak. Het dolfijntje was waarschijnlijk ziek en het gesol door mensen die met het dier op de foto wilden zou de dood bespoedigd hebben. Tientallen badgasten kwamen op het dier af. Dierenbeschermers die het dier kwamen redden raakten geschokt door de respectloze taferelen. Zo werd het spuitgat van het diertje dichtgehouden. HLN meldt :
"Volgens de organisatie, Equinac, die zich bezighoudt met het redden van zeedieren in nood en het diertje later onderzocht, zijn dolfijnen “bijzonder gevoelig aan stress”. “Ze aanraken en zich erboven verdringen om foto’s te maken kan hen in een zware shock shock brengen die een hart- en ademfalen kan veroorzaken. Dat is waar dit dier ook aan is gestorven.”"
In een verklaring op Facebook wijst de organisatie er nog eens op dat bij het stranden van zoogdieren de dieren met rust gelaten moeten worden en 112 gewaarschuwd.
Foto: Equinac / Facebook

Meer over:

spanje, dieren, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.