Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dominee: korte rokjes maken mannen gek

  •  
04-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1702 keer bekeken
  •  
rokje300.jpg
'Vrouwen moeten beseffen wat 'schaars gekleed' met mannen doet' en zich bedekken
Dominee Arie Simons uit Vinkeveen schrijft op de othodox-christelijke jongerenwebsite RefoWeb dat vrouwen zich zedelijker moeten kleden. ‘Mede door hun gedrag, houding en uitstraling zijn zij een verzoeking voor mannen’, aldus de dominee. In andere woorden: Mannen, als jullie je ogen of handen niet van een vrouw kunnen houden is het haar eigen schuld. Had ze zich maar moeten bedekken.
Simons geeft op de website antwoord op de vraag van een jongen die meent dat hij voortdurend alert moet zijn waar zijn ogen ‘toevallig’ op stuiten. Hij vraagt de dominee om praktisch advies “hoe van seconde tot seconde te wandelen?”
De dominee heeft geen direct antwoord op zijn vraag, behalve dat de jongen ‘wanneer de zonde de oogpoort binnenkomt, de zonde direct bij het kruis moet brengen’. Wat dat ook mag betekenen. Veel liever geeft Simons de vrouwen de schuld:
Ik hoop dat alle vrouwen en meisjes deze vragenrubriek lezen. Zij moeten beseffen wat  ‘schaars gekleed’ met mannen doet. Mede door hun gedrag, houding en uitstraling zijn zij een verzoeking voor mannen […] Wat kan dat een worsteling zijn in het leven.
cc-foto: applegurl

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.