63

Dominique Strauss-Kahn is, officieel, een vrij man

Update: Rechtbank volgt voorstel van het OM... Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen voormalig IMF-topman ingetrokken

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn ingetrokken. Hij werd verdacht van poging tot verkrachting van een kamermeisje.

Het Openbaar Ministerie in New York heeft de aanklacht in de strafzaak tegen voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn ingetrokken. Na een gesprek met de vrouw die DSK beschuldigde van poging tot verkrachting, heeft het OM dit bekend gemaakt.

DSK werd in mei gearresteerd op verdenking van poging tot verkrachting van kamermeisje Nafissatou Diallo (32). Kort na de arrestatie stapte DSK op als directeur van het IMF. In afwachting van de rechtszaak werd DSK onder huisarrest geplaatst. In juli hief de rechter die beperking al op, omdat justitie twijfelde aan de geloofwaardigheid van Diallo.

Diallo heeft naast de strafzaak ook nog een civiele rechtszaak aangespannen tegen DSK. Deze loopt nog wel.

Update 23.08.11 18.00:

De rechtbank volgt het voorstel van het Openbaar Ministerie om de aanklacht tegen DSK in te trekken. Reden hiervoor is de onbetrouwbaarheid van de aanklaagster, kamermeisje Nafissatou Diallo.

NOS: Rechtszaak ‘DSK’ lijkt van de baan

Geef een reactie

Laatste reacties (63)