Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dominique van der Heyde opvolger Ferry Mingelen

  •  
19-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
mingelen.jpg
Van der Heyde wordt per 1 januari politiek duider van Nieuwsuur 
De vervanging voor Ferry Mingelen is geregeld. Dat meldt onder meer NOS. Dominique van der Heyde wordt per 1 januari de politiek duider van Nieuwsuur. Het contract van Mingelen wordt opgezegd omdat Nieuwsuur naar eigen zeggen wil gaan verjongen. Mingelen is 65 jaar.
Van der Heyde studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1996 begon zij bij het NOS Journaal, waar ze een aantal jaar op de buitenlandredactie werkte. Daarna werd zij verslaggever. In 2002 stapte zij over naar de Haagse redactie van de NOS. Sinds september 2009 is zij politiek duider van het NOS Journaal. Wie haar daar gaat opvolgen is nog onbekend.
3952017494_e385403f5e
Van der Heyde over haar nieuwe functie:
Nieuwsuur is een fantastisch journalistiek programma met zeer veel ruimte voor politiek. In het NOS Journaal moet ik me beperken tot commentaar van hooguit twee minuten, alles moet kort en krachtig. Nieuwsuur leent zich voor uitgebreid verslag en duiding, daar zal ik dus veel meer in kwijt kunnen.
Wat Ferry Mingelen nu gaat doen, is nog onbekend. Wel zegt hij dat politiek Den Haag nog niet van hem af is.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.