14

Donald Trump: Amerika’s Afrikaanse president

Nieuwe presentator The Daily Show ziet wel heel veel overeenkomsten tussen Trump en een aantal Afrikaanse gezaghebbers

Volgens Donald Trump was de situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika beter toen dictators als Saddam Hoessein en Moammar Khadaffi er nog aan de macht waren.


Dat zei de republikeinse presidentskandidaat in een interview met televisiezender NBC. Volgens Trump is de situatie vergelijkbaar met wat er momenteel in Syrië gaande is. Volgens hem is Assad weliswaar ‘waarschijnlijk een slechte man’, maar zal de situatie in het land verergeren wanneer hij wordt vervangen. Als voorbeeld haalde hij onder andere de vroegere leider van Libië, Moammar Khadaffi, aan. Hij wees er in het interview op dat Amerika de rebellen bewapende in hun strijd tegen de dictator, maar dat diezelfde rebellen vervolgens de Amerikaanse ambassade aanvielen. 

Dat hij juist Khadaffi aanhaalt is interessant, want volgens Trevor Noah, de Zuid-Afrikaanse comedian die sinds een week het populaire programma The Daily Show presenteert, lijkt Trump in veel opzichten wel een beetje op de oud-dictator. En niet alleen op hem, er zijn ook nog wel wat vergelijkingen met andere Afrikaanse heersers te vinden. Eigenlijk, zo stelt Noah, is Donald Trump Amerika’s eigen Afrikaanse president. 

Geef een reactie

Laatste reacties (14)