Laatste update 15:02
23

Trump draait om de hete brij: noemt klimaat niet op Earth Day

Zaterdag was alweer de 47e editie van Earth Day, ofwel de Dag van de Aarde. In de verklaring van Donald Trump, ter ere van deze dag, “vergat” hij klimaatverandering expliciet te benoemen. De staat nu juist in het teken van het tegengaan van klimaatverandering, met dit jaar de nadruk op het opzetten van een wereldwijde burgerbeweging, die alle kennis heeft van klimaatverandering en zich bewust is van de ongekende bedreiging van onze planeet.

Voorgaande presidenten, waaronder ook de republikeinse president George W. Bush, benadrukten in hun statements juist allemaal het belang van het benoemen van klimaatverandering. Ter vergelijking: de vorige president, Barack Obama, noemde klimaatverandering in 2016 op Earth Day maar liefst vijf keer. Donald Trump koos ervoor om de nadruk te leggen op economie: rigoureuze wetenschap is cruciaal voor mijn regering om de twee doelen van zowel economische groei als milieubescherming te verwezenlijken, aldus Trump.

Echt als een verassing komt Trumps gedraai om de hete brij niet: vorige maand tekende hij nog een decreet waarin alle plannen van Obama om klimaatverandering tegen te gaan teniet moeten worden gedaan, ten einde uiteindelijk de productie van fossiele – en klimaatonvriendelijke – brandstoffen te stimuleren. Trumps tweet, dat hij op Earth Day de mooie bossen, meren en het mooie land ‘viert’ op Earth Day viel dan ook niet overal in goede aard.


The Independent: Trump draait om de hete brij: noemt klimaatverandering niet op Earth Day

Geef een reactie

Laatste reacties (23)