Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donald Trump gebruikt nazi's als voorbeeld in verkiezingscampagne

  •  
14-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trump300_01.jpg
Republikein wil graag president worden... Propageert met afbeelding van Waffen SS ... Herkent verschil tussen Amerikaanse troepen en nazi's niet
De Republikeinse zakenman Donald Trump wil graag president van de Verenigde Staten worden. Grote dromen heeft hij voor het land, dat vooral zakelijker moet worden. Maar het land heeft ook ‘echt leiderschap nodig, aldus Trump. Als voorbeeld van hoe dat er dan uit zou moeten zien tweette hij een foto van de Amerikaanse vlag met op de achtergrond dollarbiljetten, het Witte Huis en… nazi’s. Ja, je leest het goed. Op de foto zijn soldaten van de Waffen-SS te zien. Trump kan kennelijk het verschil tussen Amerikaanse soldaten en historische figuren als de Waffen-SS niet herkennen.
De tweet waarin Waffen-SS soldaten als leiders werden geportretteerd werd vrijwel direct verwijderd. Maar eens online, is altijd online.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-14_om_22.08.07.png
Of om het iets duidelijker te maken:
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-14_om_22.16.07.png
Update 7:30 Het betreft geen historische foto met echte nazi’s maar een stockfoto met acteurs. Een stagiair had de foto gevonden en gebruikt. De stagair heeft daarvoor excuses aangeboden, aldus een woordvoerder van Trump.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.