29

Donald Trump gebruikt nazi’s als voorbeeld in verkiezingscampagne

Republikein wil graag president worden... Propageert met afbeelding van Waffen SS ... Herkent verschil tussen Amerikaanse troepen en nazi's niet

De Republikeinse zakenman Donald Trump wil graag president van de Verenigde Staten worden. Grote dromen heeft hij voor het land, dat vooral zakelijker moet worden. Maar het land heeft ook ‘echt leiderschap nodig, aldus Trump. Als voorbeeld van hoe dat er dan uit zou moeten zien tweette hij een foto van de Amerikaanse vlag met op de achtergrond dollarbiljetten, het Witte Huis en… nazi’s. Ja, je leest het goed. Op de foto zijn soldaten van de Waffen-SS te zien. Trump kan kennelijk het verschil tussen Amerikaanse soldaten en historische figuren als de Waffen-SS niet herkennen.

De tweet waarin Waffen-SS soldaten als leiders werden geportretteerd werd vrijwel direct verwijderd. Maar eens online, is altijd online.

Of om het iets duidelijker te maken:

Update 7:30 Het betreft geen historische foto met echte nazi’s maar een stockfoto met acteurs. Een stagiair had de foto gevonden en gebruikt. De stagair heeft daarvoor excuses aangeboden, aldus een woordvoerder van Trump.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)