63

Donald Trump jr. sprak ook met Russisch-Amerikaanse lobbyist

Donald Trump junior heeft niet alleen met een Russische advocate gesproken, maar met nog zeker zeven andere mensen. Dat melden Amerikaanse media. Van drie van hen is de identiteit vooralsnog niet bekend. In één geval in elk geval wel: Rinat Akhmetshin, een Russisch-Amerikaanse lobbyist.

De aanwezigheid van Akhmetshin brengt Trump jr. – en diens vader – mogelijk verder in moeilijkheden. Akhmetshin, die heeft toegegeven aanwezig te zijn geweest bij het gesprek, was in het verleden werkzaam voor de dienst contraspionage van de Sovjet-Unie.

De advocaat van Trump jr. zegt zich ondertussen nog altijd ‘totaal geen zorgen te maken’. Volgens hem is Akhmetshin tegenwoordig Amerikaans staatsburger en zou hij geen banden meer hebben met de regering in Moskou. Datzelfde zei de Russische advocate Natalia Veselnitskaya eerder al, nadat bekend werd dat zij met de zoon van de Amerikaanse president had gesproken omdat zij in het bezit zou zijn van belastende informatie over Hillary Clinton.

Behalve Akhmetshin, Veselnitskaya en Trump jr., was ook al bekend dat Trumps schoonzoon Jared Kushner en campagneadviseur Paul Manafort bij het gesprek aanwezig waren. Trump zelf zei eerder deze week over de kwestie: ‘Het stelde zo weinig voor, er was niets te vertellen. Ik denk dat veel mensen naar dat gesprek zouden zijn gegaan.’

Bronnen: AP, CNN / cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (63)