Laatste update 17:52
24

Donald Trump kiest homofobe gouverneur Mike Pence als running mate

Donald Trump heeft vrijdag bekend gemaakt dat hij gouverneur van Indiana Mike Pence zijn running mate maakt. Pence staat erom bekend anti-LHBT te zijn en voegt aan de racistische, seksistische, xenofobische campagne van Trump nog eens homofobie toe. Zaterdag zal de Republikeinse presidentskandidaat een persconferentie geven over zijn keuze.

Op Twitter kondigde Trump zijn running mate al aan, nadat er donderdag in lokale media over gespeculeerd werd. Pence is zelfs zo conservatief dat de Republikeinse partij tot voor kort niets met hem te maken wilde hebben.

Pence zorgde voor ophef toen hij als gouverneur een wet ondertekende die stelde dat de overheid zich niet mocht bemoeien met de religieuze vrijheid van een burger, tenzij het overheidszaken betrof. Vele activisten, politici en bekendheden protesteerden tegen de wet en dreigden zelfs Indiana te boycotten omdat het een verkapte manier was om discriminatie jegens de LHBTQIA-gemeenschap toe te staan. Zoals bakkerijen die – door die wet – konden weigeren een taart voor homostellen te bakken. Later heeft hij – vanwege de druk – een clausule toegevoegd die discriminatie verbiedt.

Ook is de gouverneur fel tegen abortus en het recht van een vrouw om te kiezen wat ze met haar eigen lichaam doet. Hij probeerde tevens Syrische vluchtelingen uit Indiana te houden en de overheidssteun die zij krijgen om zichzelf van basisbenodigdheden te voorzien te blokkeren. In de voorverkiezingen steunde hij Ted Cruz maar stak hij zijn adoratie voor Trump niet onder stoelen of banken.

cc foto: screenshot Vox

Video: Rolling Stone

Geef een reactie

Laatste reacties (24)