48

Donald Trump valt weer eens tegenstander aan… met racisme en seksisme

Donald Trump heeft tijdens een van zijn toespraken weer eens uitgehaald naar een politieke tegenstander. Dit keer de Democratische senator Elizabeth Warren. En dat deed hij op Trumpiaans kenmerkende wijze: vol racisme en seksisme.

Trump sprak zijn aanhangers toe in Montana, waar hij aanwezig was om de verkiezingscampagne van de Republikein Matt Rosendale te ondersteunen. Daar vond hij het nodig om Warren – opnieuw – ervan te beschuldigen haar afkomst te hebben gebruikt om politiek hoger op de ladder te komen. Warren heeft in het verleden gezegd dat enkele van haar voorouders Native American waren, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Trump zei daarover in Montana:

Ze baseert haar hele leven op het zijn van een minderheid. “Pocahontas”, ze willen altijd dat ik m’n excuses aanbied dat ik haar zo genoemd heb. Pocahontas, ik bied m’n excuses aan. Aan jou bied ik m’n excuses aan. Aan de nep-Pocahontas doe ik dat niet.

Trump vervolgde zijn aanval door Warren ervan te beschuldigen haar afkomst te hebben gebruikt ten bate van haar politieke carrière en zei dat hij haar aan een DNA-test wilde onderwerpen:

Ik haal zo’n pakketje en middenin een debat waarin ze weer eens beweert dat ze Indiaans is, omdat haar moeder zegt dat ze hoge jukbeenderen heeft, pakken we dat pakketje en… we moeten het heel voorzichtig doen, want we leven in de MeToo-generatie, dus we moeten heel voorzichtig zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)