65

Donner boos op journalisten: ‘U kletst uit uw nek’

Minister weet nog niets over kandidaatstelling voor vicepresidentschap Raad van State

Donner heeft donderdag geïrriteerd gereageerd op journalisten die hem wilde feliciteren met zijn benoeming voor het voorzitterschap van de Raad van State (RvS). Volgens ingewijden in Den Haag heeft de RvS het voorstel gedaan aan het kabinet op Donner kandidaat te stellen voor het vicepresidentschap van de RvS. Donner doet alsof hij nog van niets weet.


Tegen journalisten van de NOS en Nieuwsuur zegt hij:

U zuigt iets uit uw duim. Er is blijkbaar een voorstel aan het kabinet gedaan. U staat me nu te feliciteren omdat u beweert iets te weten. U kletst uit uw nek. U stemt dus u moet de waarheid vertellen.

Maanden gaan de geruchten al in Den Haag dat Donner kandidaat gesteld zal worden voor het voorzitterschap van de RvS. Dat leidde tot veel tegenstand van oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Ze vinden het niet correct dat een minister overstapt naar het belangrijkste adviesorgaan van de regering die moet adviseren over maatregelen die hij zelf heeft voorbereid.

Rutte zei vandaag geen bezwaren te hebben voor een tussentijdse overstap van Donner naar de RvS. “Ik zie niet waarom we voor belangrijke functies niet kunnen putten uit zittende ministers”, zei hij. De Raad van State zoekt per 1 februari 2012 een opvolger omdat de huidige vicepresident Tjeenk Willink dan zijn functie neerlegt.
NOS: Kabinet wil Donner in Raad van State
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (65)