Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Donner ergert zich aan PVV en VVD'

  •  
09-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
donner_op_fiets_300.jpg
Intern CDA-stuk legt ongemakkelijke positie CDA in het kabinet bloot
De NRC schrijft over een intern CDA-stuk van minister Donner, waarin hij zich afzet tegen discriminatie van minderheden en geschreeuw van andere partijen over veiligheid.
Donner schrijft dat zijn partij niet kan aanvaarden dat over “asociaal gedrag” en “het gebrek aan normbesef” hogere eisen worden gesteld aan immigranten dan aan autochtone Nederlanders. Dat is “discriminerend”. Hij constateert ook bij de autochtonen een “toenemend analfabetisme, asociaal gedrag en een gebrek aan normbesef”. (…) Het CDA moet accepteren dat andere partijen op het gebied van veiligheid “altijd harder kunnen schreeuwen” omdat het uitgangspunt van het CDA moet zijn “dat mensen geen wegwerpartikel zijn”.
Op basis van het CDA-stuk concluderen de schrijvers dat Donner zich afzet tegen PVV en VVD. Ze melden ook dat de minister ontevreden zou zijn over het feit dat het stuk, dat hij schreef op verzoek van Maxim Verhagen, in de partij niet serieus is behandeld.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.