Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donner sust ambtenaren met ov-jaarkaart

  •  
08-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Donner_300_04.jpg
Ambtenarenlonen twee jaar in de vrieskast, compensatie komt in reiskosten
Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken houdt voet bij stuk om het ambtenarenloon te bevriezen. Hij wil de lonen twee jaar op de nullijn houden, terwijl de Ambtenarenbond FNV Abvokabo een loonsverhogen van 2 procent eist. Wel wil Donner de ambtenaren tegemoet komen met een ov-jaarkaart.
De vakbonden kregen maandag voor het eerst te horen dat Donner het ambtenarenloon voor twee jaar wil bevriezen. Dat meldt de Volkskrant. De nieuwe nullijn moet per 1 januari 2010 ingaan en is volgens de minister nodig om de overheidsschuld terug te dringen.
De ambtenarenloon ligt momenteel 2 procent boven het niveau van de marktsector. Verhoging van het ambtenarenloon zit er niet in volgens Donner mede doordat de pensioenpremie komend jaar ook met 2 procent gaat stijgen. Die prijs komt echter maar gedeeltelijk voor rekening van het Rijk. Het andere deel betalen de ambtenaren zelf.
De bonden proberen nu afspraken te maken over een betere reiskostenvergoeding. Daarop stelde Donner voor om alle ambtenaren een ov-jaarkaart te geven. In het huidige systeem krijgt elke ambtenaar een individuele reisregeling. Volkskrant: Donner wil loon ambtenaren niet verhogen cc-foto: Roel1943

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.