Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donner waarschuwt voor communistische wetgeving zorg

  •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
donner300_05.jpg
Te scherpe loonwet zou in strijd zijn met internationaal recht
Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) wil geen te scherpe wet die de hoogte van topinkomens in de zorg vastlegt. De zorg is een vrije sector en daar moet de politiek zich dus niet mee bemoeien, aldus de minister. Bovendien zou een scherpere wet kunnen botsen met internationaal recht dat arbeidscontracten beschermt.
De PvdA en de SP pleiten voor een verscherping van de nieuwe wet waar de Tweede Kamer dinsdag over spreekt. Minister Donner ziet op voorhand al niets in het voorstel van de partijen. Een strengere wetgeving is buiten de communistische wereld volgens Donner nog niet uitgeprobeerd: ‘De Kamer houdt zich niet vaak met salarissen bezig en dat is maar goed ook’, aldus Donner.
Momenteel stelt de zorgsector zelf een code voor topsalarissen. De minister van Volksgezondheid moet deze dan goedkeuren. Een scherpere methode zou juridische geschillen uitlokken, waarschuwt Donner: De zorg is nu eenmaal een particuliere sector.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.