Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donner: Weigeren bestuursakkoord is gevaarlijk

  •  
05-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt gemeenten: Nederland wordt onbestuurbaar als gemeenten niet meegaan met plannen van kabinet
Minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) waarschuwt gemeenten in het televisieprogramma Buitenhof. Als gemeenten het bestuursakkoord weigeren uit te voeren zal Nederland onbestuurbaar worden, aldus Donner.
Woensdag stemt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over het bestuursakkoord. Donner vermoedt dat een meerderheid vóór het akkoord zal stemmen, maar een aantal gemeenten heeft eerder gedreigd tegen te stemmen.
De gemeenten willen dat de sociale werkplaatsen een verantwoordelijkheid van het Rijk blijven, maar het kabinet weigert daar aan toe te geven. Volgens de gemeenten wordt er te hard bezuinigd op sociale werkplaatsen. Zo’n tweederde van de plekken moeten verdwijnen.
Donner zegt in het televisieprogramma Buitenhof begrip te hebben voor de zorgen van de gemeenten, maar ‘de tering naar de nering’ te moeten zetten.
GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent reageert op Twitter met:
‘Het is slikken of stikken’.
Ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut reageert geërgerd via Twitter:
‘Wat een onzin! Donner misbruikt gemeenten om 2 miljard bezuinigingen op werk, inkomen en zorg uit te voeren. Wil zelf geen vuile handen.’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.