20

Dood Els Borst waarschijnlijk misdrijf

Update: D66 schort campagne gemeenteraadsverkiezingen op ... Politie trekt conclusie na onderzoek ... Oud-minister van Volksgezondheid wordt zaterdag begraven

Oud-minister Els Borst is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat maakt de politie donderdag bekend.

Update 15.45
D66 schort de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen naar aanleiding van de dood van partijgenote Borst. De stop geldt in elk geval tot en met volgende week dinsdag, meldt NRC Handelsblad.

Alle afdelingen van de partij hebben de oproep gekregen om hun geplande activiteiten op te schorten. De komende dagen staan in het teken van Borst en Ernst Bakker, de oud-burgemeester van Hilversum die recentelijk ook overleed.
Eerder
De politie heeft na onderzoek op haar lichaam en forensisch onderzoek in de garage waar Borst werd gevonden de conclusie getrokken dat het om een misdrijf gaat. Het lichaam van de minister van Staat is vrijgegeven aan haar familie. Ze wordt zaterdag begraven, meldt RTL Nieuws.

Het onderzoek van de politie zal zich nu vooral richten op de periode tussen haar vertrek zaterdag van het D66-congres en het moment waarop haar lichaam werd gevonden. De politie wil ook graag weten met wie Borst de afgelopen tijd contact heeft gehad.

Oud-minister Borst werd maandag dood gevonden in de garage van haar woning. Een natuurlijke doodsoorzaak werd al snel uitgesloten. Borst werd 81 jaar.

‘Hoop dat Els niet lang geleden heeft’
D66-leider Alexander Pechtold heeft met verslagenheid gereageerd op het nieuws:

Het is in-en intriest dat deze zachtmoedige vrouw hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt voor de familie en andere nabestaanden. Maar ik hoop vooral dat Els niet lang heeft geleden.

RTL citeert ook minister Asscher:

Een afschuwelijk bericht. Hopelijk kunnen alle vragen snel worden beantwoord. Ik wens familie en nabestaanden veel sterkte.

Eerder op Joop: Oud-minister Els Borst overleden

Lees ook het prachtige artikel van Ivan Wolffers over zijn persoonlijke ervaringen met Els Borst: Meer dan een minister, Els Borst was moeder van de gezondheidszorg

Geef een reactie

Laatste reacties (20)