170

Doodgepeste scholiere (15) schreef prijswinnend gedicht

Meisje won poëziefestival: 'Diep van binnen ben ik bang, want straks herhaalt het zich weer'

Een 15-jarig-meisje uit Staphorst heeft in het bijzijn van haar klasgenoten een einde aan haar leven gemaakt. Zij is bij een spoorwegovergang voor een trein gesprongen. De VMBO-scholiere van AOC Terra zou al langere tijd gepest worden. Dat meldt De Stentor.

Update 15:00
De Meppeler Courant schrijft dat het meisje twee jaar geleden deelnam aan het  Poëziefestival in Meppel voor scholieren. Met onderstaand gedicht won ze de eerste prijs:

Op mijn vorige school,
ben ik erg gepest.
Ik was anders dan de andere,
anders dan de rest.
Ik weet niet waarom,
het begon als een spel.
Het liep uit de hand,
en eindigde voor mij in een hel.
Het ging 3 jaar door,
en niet alleen schelden.
Wat ik ook elke dag hoor.

Ik had er genoeg van, het zat me tot hier.
Nu ben ik daar weg, met heel veel plezier.
Diep van binnen ben ik bang,
want straks herhaalt het zich weer,
dan voel ik die pijn weer,
en dat wil ik nooit meer.

Eerder
Het meisje zou ook een brief aan haar school hebben geschreven met de namen van de pesters. Astrid Berendsen, van de raad van bestuur van de overkoepelende Onderwijsgroep Noord, bevestigt het bestaan van de brief. De directeur van AOC Terra, Evert Weide, heeft de brief, én de Twitterberichten van medeleerlingen die het pesten als aanleiding suggereren ook gezien, maar wil er niet op reageren. De school stelt een onafhankelijk onderzoek in.

Vorige maand barstte het debat over pesten in Nederland los. Aanleiding was de afscheidsbrief die door de ouders van Tim Ribberink gepubliceerd werd in de rouwadvertenties. Ook Tim werd structureel gepest.

Op Joop.nl schreef Jeffrey Arenz, die ook jarenlang is gepest, deze week een open brief aan minister-president Rutte met het verzoek om oplossingen te zoeken.

De Stentor: Meisje (15) springt voor trein onder ogen klasgenoten

photo credit: Sander van der Wel via photopin cc

Geef een reactie

Laatste reacties (170)