Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Door CDA geëiste Flevolandse hertelling levert niks op, DENK behoudt zetel

  •  
16-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2019-04-16 om 10.23.24
De hertelling van de uitgebrachte Flevolandse stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen hebben geen verschil gemaakt. Dat meldt Omroep Flevoland. Het CDA had op de hertelling aangedrongen omdat de partij van 4 naar 3 zetels ging en een restzetel naar DENK zag gaan.
De Lelystadse burgemeester Ina Adema maakte dat dinsdagochtend bekend op het stadhuis, waar het hoofdstembureau is. Hoewel er bij de hertelling wel een paar kleine verschillen werden opgemerkt, was dat bij lange na niet genoeg om de stembusuitslag te veranderen. Zo bleek dat voor het CDA twee stemmen te veel waren geteld, maar voor DENK drie te weinig.
Het CDA moet het de komende bestuursperiode dus met een zetel minder doen. Nieuwkomer DENK mag zich opmaken voor een eerste termijn in het Flevolandse provinciebestuur. De hertelling werd uitgevoerd door 650 ambtenaren en vrijwilligers uit de hele provincie.
Een bericht gedeeld door InaAdema (@inaadema) op 16 Apr 2019 om 1:46 (PDT)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.