Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Door miljoenen ondertekende petitie tegen Brexit afgewezen

  •  
27-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
29846803157_19de87142d_z
De Britse regering heeft een petitie afgewezen die is ondertekend door bijna zes miljoen mensen. In de oproep vragen de ondertekenaars de notificatiebrief (de zogenaamde artikel 50-brief), waarin de Europese Unie op de hoogte wordt gesteld van het Britse voornemen de Unie te verlaten, in te trekken. “Deze regering zal artikel 50 niet intrekken. We zullen het resultaat van het referendum uit 2016 respecteren en met het parlement werken aan een akkoord dat een vertrek uit de Europese Unie zal verzekeren,” liet het Departement voor het verlaten van de EU weten in een verklaring.
Het afblazen van een Brexit zou onze democratie ondermijnen en daarmee het vertrouwen dat miljoenen stemmers aan de regering hebben gegeven, zo vindt het Departement. Bijna driekwart van het electoraat nam deel aan het referendum over de vraag of het Verenigd Koninkrijk bij de Europese Unie moet blijven. Het departement vind dat daarmee ‘het grootste democratische mandaat ooit is afgegeven.’
Zanger Sting vindt het onbegrijpelijk. Hij tekende de petitie: “Ik hoop dat de Brexit zal verdwijnen. Ik heb niet één reden gehoord waarom het een goed idee is en er zijn zo veel redenen waarom we het niet zouden moeten doen.”
Cc-foto: Matt Brown
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.