13

Doorbreek de stilte rond Syrië

Talkshow De Nieuwe Liefde: Hoe kunnen wij ons vanuit Nederland inzetten voor een vrij en democratisch Syrië?

Op 15 maart is het precies drie jaar geleden dat de revolutie in Syrië begon. Sindsdien zijn 130.000 mensen omgekomen, meer dan 9 miljoen mensen sloegen op de vlucht. Veel Syriërs voelen zich door de rest van de wereld aan hun lot overgelaten. Toch zijn er mensen, in Syrië en daarbuiten, die blijven strijden voor vrede, vrijheid en waardigheid. Hoe doen ze dat, soms dwars tegen alle wanhoop in? En hoe kunnen wij ze helpen?


‘Doorbreek de stilte rond Syrië’ is een talkshow o.l.v. Chris Kijne, Radio 1 presentator en onderzoeksjournalist, waarin prominente Syriërs en Nederlanders worden geïnterviewd over hun inzet voor Syrië, afgewisseld met muziek en filmfragmenten. Centraal staat de vraag hoe wij ons vanuit Nederland in kunnen zetten voor een vrij en democratisch Syrië. De avond wordt geopend met 2 minuten stilte, opgedragen aan de slachtoffers van het conflict.

Gasten
Met o.a. Ambassadeur van de Vrede Tim Akkerman, activist en filmmaker Rosh Abdelfatah, hoofd internationale operaties van het Rode Kruis Juriaan Lahr, Syrische lerares (uit Aleppo) Maha Ghrer , televisiepresentatrice Naeeda Aurangzeb en Mohammed Cheppih, de Syrische muzikant Gharib, hulpverleners Karam Kanho en Taher Taher, oud bestuurslid van Het Syrische Comité André Abdallah en Syrious Mission organisator Sjaiesta Badloe.

Dit programma is een samenwerking van Het Syrische Comité, PAX en De Nieuwe Liefde en een vervolg op het programma De stilte rond Syrië op 15 januari jongstleden. Tijdens dit programma zijn tips verzameld van experts en betrokkenen. Lees hier wat je zelf kunt doen om de mensen in Syrië te ondersteunen

Geef een reactie

Laatste reacties (13)