15

&… Doutzen naakt

119, hou die gek tegen ... Giel gaat klassiek ... Restaurant gooit stel buiten na kusje ... Vieze sigaretten mogen zonder vieze foto's ... Eten in de metro verbieden?

Ander nieuws van vandaag


Kijken. Topmodel Doutzen Kroes is uit de kleren gegaan voor het Wereld Natuur Fonds. Het Friese natuurwonder wil met haar bijzondere en nobele daad helpen alle andere natuurwonderen te beschermen. (zie clip)

Niet kijken. Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat vieze foto’s van rottende tanden en ander lichamelijk verderf niet meer op sigarettenpakjes hoeven worden afgebeeld. Volgens de rechter is het in strijd met de Grondwet om de verkoop van een legaal product af te raden. De zaak was aangespannen door de tabaksindustrie. De overheid gaat waarschijnlijk in beroep tegen de uitspraak. (RD, incl. vieze foto)

119, hou die gek tegen? De PvdA wil een meldpunt voor verwarde mensen die mogelijk agressief worden. (RTL)

Oplichters gebruiken liefde op internet om slachtoffers op te lichten, meldt De Telgraaf in een alarmerend bericht gebaseerd op de verhalen van een bureau dat is gespecialiseerd in de bestrijding van het probleem. Check ook even het fotootje bij het artikel. (Telegraaf)

Giel Beelen presenteert morgenavond in de Rotterdamse Schouwburg klassieke muziek. Hij wordt er rustig van, zegt hij. Tussen 00:00 en 01:00 uur ook op Radio 4. (de Pers)

In New York is een heftig publiek debat losgebroken over de vraag of het consumeren van voedsel in de metro verboden moet worden. Een senator heeft dat voorgesteld om een rattenplaag tegen te gaan. (NRC Handelsblad, inclusief clipje van slapende metroreiziger die door rat besnuffeld wordt)

Het Zuidafrikaanse ANC heeft eindelijk besloten de populistische onruststoker Julius Malema uit de partij te gooien. De jeugdleider zaaide onder meer angst door een racistisch lied te zingen dat oproept tot het doden van blanken. (Volkskrant)

De Amerikaanse politie heeft een vrouw opgepakt die een 3500 jaar oude boom in brand heeft gestoken. Ze was onder invloed van crack, zegt ze. (De Morgen)

130 km per uur? Hahaha. Ferrari presenteert een nieuw model met een topsnelheid van 340 km per uur. Vliegbrevet niet vereist. (De Standaard)

Een lesbisch stel is in Arizona een restaurant uitgegooid omdat ze elkaar ter viering van een jaar verkering aan tafel een kusje gaven. Andere gasten klaagden daarover. (ABC 15, inclusief video)

Oranjeverenigingen vragen zich af of Koninginnedag wel doorgaat dit jaar in verband met de ernstige toestand van prins Friso. De RVD zegt: ga gewoon door met voorbereidingen koekhappen, zaklopen en ander volksvermaak. (RD)

De Chinese autoriteiten hebben de Tibetaanse schrijfster Tsering Woeser huisarrest opgelegd. Ze willen niet dat de ze op de Nederlandse ambassade in Peking een onderscheiding van het Prins Claus Fonds in ontvangst neemt. Woeser laat op haar Facebook weten dat ze niet haar huis uit mag. Woeser schreef onder andere een kritische stukken op internet over arrestatie en marteling van Tibetanen door Chinese autoriteiten. Het fonds wilde de schrijfster met he laureaat eren voor haar moed om te spreken voor mensen die worden onderdrukt of verzwegen. (Volkskrant)

– Apple is 500 miljard waard op de beurs. Die waardering is hoger dan het bruto binnenlands product van landen als België, Polen, Zweden, Saoedi-Arabië of Taiwan. Apple is een van de snelst groeiende technologiebedrijven ter wereld, meldt CNN. (AD)

Geef een reactie

Laatste reacties (15)