37

Dr. Corrie maakt seks veel te leuk

Comité van 'bezorgde' ouders probeert seksuele voorlichting van de tv te krijgen

Een groep ouders wil dat er een einde komt aan de uitzendingen van Dr. Corrie. De fictieve arts geeft wekelijks seksuele voorlichting aan 10- tot 12-jarige kinderen. De items zijn een onderdeel van het Schooltv Weekjournaal van de NTR.


De groep noemt zich het Comité Bezorgde Ouders en overhandigt dinsdag 8000 handtekeningen aan de Tweede Kamer. Ze willen de Kamer vragen om de petitie op 25 november te bespreken tijdens overleg over het mediabeleid.

De NOS citeert één van de leden van het oudercomité, Yvonne Koopman:

De publieke omroep eigent zich een taak toe die daar niet thuishoort. Ik vind dat seksuele voorlichting thuis zou moeten beginnen, niet op school. Natuurlijk zijn er ook ouders die dat gesprek moeilijker vinden om aan te gaan. Maar dan moet de overheid zich direct tot die ouders richten, niet tot de kinderen.

Koopman vindt de ludieke toon van het programma niet gepast. Maar volgens seksuoloog Yuri Ohlrichs sluit de toon juist goed bij de leeftijdsgroep.

Natuurlijk gaat het over serieuze thema’s, maar het is bij kinderen belangrijk om een speelse toon te kiezen, omdat ze bij een te strenge toon veel sneller af zullen haken. Op basis van mijn ervaring als seksuoloog, kan ik zeggen dat dit een manier is die werkt.

Vorige week liet staatssecretaris Dekker weten dat hij geen kwaad ziet in het programma. De protesterende ouders hadden geprobeerd om via ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind aandacht te trekken.

NOS: 8000 keer nee tegen Dr. Corrie

Geef een reactie

Laatste reacties (37)